Select Page

Tijdens een Ironman sta je er alleen voor, op weg ernaartoe kan je niet zonder de steun van velen. Geen sterke prestatie zonder een sterk team. Van Uplace kreeg ik de krachtige slogan ‘There is more you in U’ mee. Ik schrijf hem echter niet graag neer of spreek hem niet graag uit. Dat kan iedereen. Hem tot leven brengen is heel wat minder mensen gegeven. Zeker niet op momenten dat het (heel wat) minder gaat. Toch heb ik tijdens mijn 22 jaar triatlon heel veel van zulke kostbare mensen aan mijn zijde gehad. En bij Uplace denken jullie ongetwijfeld aan Bart Verhaeghe, iemand die een stempel drukte op mijn triatloncarrière en een blijvende impact zal hebben.

Op kerstdag 2007 kreeg ik een telefoontje van mijn schoonzus. Of ik niet even wou langskomen bij hen want ze hadden een ‘klein cadeautje’. Na veel aandringen, want ik vond het ongepast om het familiefeest bij mijn ouders te verlaten, reed ik met lichte tegenzin naar hen. Even later zat ik er met verstomming geslagen aan hun zetel genageld. Enkele maanden zou ik er slechts met enkele personen over praten. Belachelijk zou het zijn als uiteindelijk zou blijken dat het een grap was … Maar dat was het niet. Bart en Ann gaven me een professioneel contract van 2 jaar (en dat zouden er uiteindelijk 5 worden). Ik kende hen enkel van zien, van horen zeggen! Mijn schoonzus en -broer kenden hen wel via de zwemclub en werkten aan een project voor hen. Nooit had ik hen hierover iets gevraagd of iets in die zin gesuggereerd. Het was zelfs nooit in me opgekomen. En nu ging de familie Verhaeghe ‘die jongen helpen’ met een profcontract.

Gauw zou ik de familie Verhaeghe leren kennen als een bijzonder warme en eenvoudige familie. Het succes van Bart werd ook meteen duidelijk. Mocht ik in het triatlon dezelfde snelheid gehad hebben als die van hem bij het analyseren en beslissingen nemen, dan had ik vele Ironmans gewonnen. Een man van ‘No sweat, no glory’, maar ook met het ‘Droit au but’ van mijn favoriete Olympique Marseille. Weet niet of ik ooit nog een intelligenter man zal ontmoeten. In zijn denken steeds jaren vooruit waardoor het soms moeilijk is om hem te volgen. En de mensen die hij rondom zich verzamelde! Wat een talent en fijne mensen bij elkaar, wat een uitdagende omgeving. Weet niet of er een betere unief bestaat. Denk nog vaak terug aan die fijne eerste jaren bij Uplace.

Die doortocht bij Uplace ligt achter me en was onbetaalbaar. Wat ik er leerde van onschatbare waarde en voor het leven. Nog elke dag probeer ik, met vallen en opstaan, iedereen te benaderen met die ‘There is more you in U’. Dit uit dank aan de familie Verhaeghe, de andere aandeelhouders (waaronder ex-aandeelhouder Francis Hendrickx die mede dit laatste Ironman-avontuur sponsort) en de (ex-)personeelsleden van Uplace.