Select Page

De koffiesmaak wordt vervangen door een subtiele zilte, zeesmaak. Net uit mijn bed komende proberen de deinende golven me opnieuw in slaap te wiegen. Ze doen hard hun best. Beetje te hard, want heb moeite om de witte boeien te vinden waarop ik me moet oriënteren. Boven de heuvels komt de zon ‘aloha’ zeggen. Dit houdt het midden tussen trainen en snorkelen. De meest kleurrijke vissen zwemmen onder me door. Prachtig vind ik het, maar vrees dat Jacques-Yves Cousteau er anders over zou denken. En inderdaad, op sommige plekken is de zeebodem nog kaler dan mijn hoofd en helemaal levenloos.

In het terugkeren ontmoet ik Janny aan de boei van 3/4 mile. Elkaar hier passeren zonder een ‘goeiedag’ of kort gesprek is gewoon onmogelijk. Zoals velen is ze afkomstig van ‘the mainland’, meerbepaald California. Ze legt me haarfijn uit waarom het de laatste dagen zo tropisch heet is, vanwaar de sea swells komen, … Denk dat ze de plaatselijke Sabine Hagedoren is. Eens het weerbericht afgelopen zwem ik als de Calypso terug naar de Kailua Pier.

De voormiddag werd volgemaakt met een korte fietstocht. Eéntje zonder opdrachten, gewoon verstand op nul en ‘cruisen’. Ter hoogte van het zwembad had ik nog een korte babbel met de sympathieke Sebastian Kienle. Profs zijn in onze sport nog best toegankelijk. ‘Een neen heb je, een ja kun je krijgen.’ Vriendelijk, maar kordaat kreeg ik een ‘neen’ op de vraag of er geen klein interview mogelijk was. Er werd verwezen naar de officiële persconferentie. Jammer, maar begrijpelijk.

Mijn schoonouders brachten heerlijke spaghetti op tafel. Helemaal ‘al dente’. Na het middagdutje zou het mijn beurt zijn om, net als de pasta, gekookt te worden. Coach Pieter Timmermans serveerde immers 20 ‘gezouten’ loopkilometers.

Het steekspel tussen mijn fysiek en geest kon beginnen. Wie is het sterkst!? ‘It’s better to feel pain, than nothing at all!’ ‘Keep your head up!’

Nadien die belangrijke ‘cooling down’. Maar hoe dat je hier in hemelsnaam? Right, een douche!

Tenslotte mag er nog eens gezwommen worden. In het zwembad deze keer. Door die twee sessies kan ik gewoon worden aan het oceaanzwemmen én vermijd ik in vermogen te gaan.

Morgen een halve rustdag. Welgekomen! Wat zijn de dagen hier fantastisch. Nóg mooier dan de zonsondergangen. Mahalo, Hawaii!