Select Page

Een heus verjaardagsontbijtbuffet wachtte me samen met de familie op.  Mijn schoonbroer is krak in het maken van nieuwe combinaties en dat dient geprobeerd. Steeds moeilijk als je nadien nog moet lopen. ‘Maat houden’ dus om nadien ‘ritme’ te kunnen houden tijdens de loop.

De wall in Kailua wordt vandaag niet overspoeld door golven. Wel door o.a. het grote 3MD-legioen, waarvan een deel heeft deelgenomen aan de open water zwemwedstrijd. Die race had ik er ook graag bijgenomen, maar paste jammer genoeg niet in de planning.

Verfrissing zouden we zoeken in de baai van Captain Cook. Het wordt uiteindelijk Honaunau Bay. Zalig snorkelen is het er. Het moeilijkste is in- en uit het water geraken. Bij het vertrekken ontdekken we dat er natuurlijke trappen zijn voorzien. Ach, moeilijk gaat ook.

In de terugweg passeren we nog even Saint Benedict’s Painted Church. De Belgisch priester John Velghe heeft een prachtig kunstwerk van deze kapel gemaakt. Het uitzicht, de bloemen, het oude kerkhofje, een repeterend koor, … maken dat ik er heel lang zou kunnen vertoeven. De enige échte Belgische held van Hawaii is er ook. Een borstbeeld van Jozef De Veuster geniet met ons mee van de rust.

Bij een verjaardag hoort taart. En deze vind je hier in alle mogelijke kleuren en groottes. Van sommige vraag ik me af of ze eetbaar en/of ooit op te krijgen zijn. Fiene en Karen wisten er de lekkerste uit te pikken. De ‘Happy Birthday’ gaat in mijn oren, een stuk taart in de mond van alle anderen.

Na een noodzakelijke powernap, zou het de leeftijd zijn, voel ik me terug fit.

Hoog in de heuvels boven Kailua bezorgen gastheer Giovanni Paciello en zijn vrouw Lois ons een schitterend einde van mijn verjaardag. Het is er lekker koel, de sfeer warm en het uitzicht adembenemend. In een 12-koppig internationaal gezelschap genieten we er van huisbereide lasagne en brood, zelfgemaakte limoncello, de mengelmoes van talen, verrassende en grappige verhalen, …

Rond 9 uur dalen we terug af richting Alii Cove. Na bijna ’36 uur verjaren’, staat het beste verjaardagscadeau op me te wachten. Een fiets, mét werkende DI2. Dat moet uitgeprobeerd worden na een deugddoende nacht! Bedankt allemaal om deze dag onvergetelijk te maken.