Select Page

Oogverblindend mooi is ze. Letterlijk en figuurlijk. De opgaande zon maakt dat ik het einde van mijn zwembaan niet kan zien. Evenmin de groupies, coaches, sponsors, … die zich het bad verder rond de baan van Javier Gómez verdringen. Ook de vele fotografen die sommige atleten in hun kielzog mee hebben, worden aan mijn zicht onttrokken. Erg vind ik dat niet. Het is een beetje een circus.

Intussen arriveert de 3MD-bende ook in het zwembad. Dat ontspant. Rustig werk ik mijn korte training af. Nadien trek ik met Tomas Mannaert richting Ali’i Drive voor een koffie met zicht op de Kamakahonu Beach. Tomas heeft er fitter bij gelopen de dagen dat hij hier zelf aan de start stond. Maar momenteel stopt hij alle energie in zijn nieuwe firma IPC gietvloeren. Het sporten staat op een te laag pitje en dat zit hem duidelijk dwars. Bij mij wringt het ook een beetje. Want net door zijn harde werk is zijn mecenaat mogelijk. Daardoor sta ik hier zo fit als hij zelf zou kunnen zijn. Maar ik weet dat hij zichzelf wel terug in conditie krijgt. Triathlète un jour, triathlète toujours!

Karen, de kinderen en de rest van de familie zijn intussen in Amsterdam aangekomen. Nog één keer moet ik met ze praten via een klein scherm. In Kapelle-op-den-Bos was het scholenveldloop. De jongste dochter vertelt hoe ze hand in hand had gelopen met een vriendinnetje. ‘Die was zo zenuwachtig, papa!’ Euh … Wie wil er mij een handje geven op 13 oktober!? De oudste had wat harder gelopen alsof ze nóg vlugger in Hawaii wou zijn. Ze maken me allebei op hún manier een fiere papa. Wat ga ik me morgenavond terug ‘compleet’ voelen!

‘s Middags bel ik nog even met Jim De Sitter. Moest hem kost wat kost feliciteren. Had net promotiemateriaal voor onze Nightrun binnengekregen (Kapelle-op-den-Bos – vrijdag 19 oktober 2018 – FB-pagina Nightrun 2018). Wauw! ‘You are an iron-camera-man!’ Maar eerst pikken we hier in Hawaii nog een lokaal evenement mee, hé Jim 😉 !

Inmiddels is Danny Van Rompaey in Alii Cove aangekomen met zijn bijzondere verhaal. Heel wat minder professioneel als Jim en Hans, ga ik weer als gastreporter aan de slag voor 3athlon.be. Op deze site zien jullie één van de komende dagen mogelijk het resultaat.

Miss Nice is vandaag ook op het eiland geland. Met Tine Deckers heb ik er een fijne sparring partner bij en doe ik een korte loop. Ze heeft nog ‘schoon volk’ meegebracht… Tin Geysels! Mijn meisjes gaan dat ook geweldig vinden. ‘Tin, de dochter van Minister van Staat Jos Geysels?’ zullen sommigen zich afvragen. Neen, … ‘Jos, de vader van Tin Geysels!’ Heb zó veel van haar geleerd, maar daar schrijf ik later nog wel over.

Samen met Wim Vandewielle, Tomas, Danny en Tine zwemmen we rustig deze mooie dag uit in de oceaan. Welterusten! En denk erom … ‘Dream higher than the sky and deeper than the ocean!’