Select Page

Het is halfvier ‘s middags. De airco draait op volle toeren. Het plakkerige zweet is er in de douche afgespoeld en het lichaam voelt fris aan desondanks de zware trainingen van vandaag. Even de benen omhoog en tokkelen op het klavier.

Vandaag begonnen we de dag in het Kona Aquatic Center, het plaatselijke zwembad waar je gratis binnenwandelt. Een bad van 50 yard dat door een verplaatsbare muur in tweeën wordt gedeeld. De grote invasie van triatleten is nog steeds niet begonnen en dit zorgt ervoor dat haast iedereen een privébaan heeft. Ik heb er een privécoach bovenop. De uithoudingscapaciteitstraining wordt keurig georkestreerd én geregistreerd door mijn schoonvader en -moeder. Ik voel me net een theezakje. Anderhalf uur in ‘kokend water’ gedompeld en uiteindelijk uitgewrongen op de rand van het bad. Zeggen dat we meestal zwemmen ‘ter verfrissing’.

Toch is de training weer voorbij gevlogen. In België lijkt eenzelfde sessie 10x zo lang te duren. Daar is het vaak aftellen. Er wachten na de training immers nog duizend-en-één taken. Hier heb je het Hawaii-effect. Relax, take your time (Guru Josh Project – Infinity)

Nadien ging het richting Safeway. Nooit winkelen na een zware training! Ondanks mijn Wcup recovery drink onmiddellijk na de zwemsessie, had ik de hele winkel kunnen plunderen. Blijft me verbazen hoeveel producten er in die supermarkt te vinden zijn, hoeveel ik er niet van ken, de gigantische hoeveelheden, hoeveel je wel kan besparen (safe, safe, safe, 😉 ),de andere smaken, …

Na het middageten deden de eerste trainingsdagen, jetlag en aanpassing aan het klimaat me schreeuwen om mijn bed. Na nog geen 3 tellen was ik al vertrokken voor een (te) korte powernap.

Nog half slaapdronken begon ik om 13u30 aan mijn looptraining. Het kwik was intussen opgelopen tot 91,4 Fahrenheit. Klinkt indrukwekkend, hé. Wel die 33° Celsius voelde ook zo aan. Het zweet gutste van mijn lichaam. Toen de training erop zat begon het zowaar nóg harder te vloeien. Toch maar beter het heetste deel van de dag al slapend/rustend doorbrengen!? Zal 13 oktober ook niet gaan …

Wat ik vandaag nog verricht zal alleszins aan een heel gezapig tempo zijn.