Select Page

Ik moet dringend tanken, want ik sta in reserve. Tot mijn grote schaamte neem ik hier te veel de wagen. Ook voor relatief korte afstanden zoek ik de airco van de auto op. Shame on me! Geen Studio Brussel doorheen de autospeakers, wel Hawaii’s Feel Good Island Music Radio Station: ‘KWXX‘. Hiermee houd je je automatisch aan de snelheidsbeperkingen.

Aan het ‘fuel station’ ben ik niet alleen. Auto’s in alle formaten rijden op en aan. Slechts weinigen komen voor de pomp. Neen, zij tanken koffie. Allemaal hebben ze hun eigen beker bij. Dat wil ik ook nog. Mijn eigen ‘coffee travel mug’. Integratie, remember;-)! Thuis moet een smakelijke kop koffie zo klein mogelijk zijn, hier worden mijn tassen groter met de dag. Ik pas me net iets te snel aan om goed te zijn.

Van de koffie naar de melk. Zonnemelk, want zo proeft het zwembadwater waarin ik rustig wat baantjes trek. Na afloop heb ik een kort gesprek met pro Matthew Russell. Vorig jaar had hij hier op racedag een ‘horrifying accident’. Het is geen gesprek over koetjes en kalfjes, maar eentje dat me raakt. Voor huiswaarts te keren, monster ik nog even Alika Ho’omana’s troepen. Wat een enthousiaste bende!

Zelf moet ik me van de coach koest houden. ‘It’s a dogs life!’, vind je niet Latte 😉 ?

‘Good Goes Around’. Blijkbaar ook foto’s, WhatsApp-berichten, … in volle vlucht vanuit een Delta Airlines vliegtuig. ‘Keep Climbing’ is hun huidige slogan, maar wil mijn familie gewoon zo snel mogelijk veilig en wel zien ‘neerdalen’ in Kona.

In afwachting plunderen we de Safeway. Alles waarvan ik weet dat mijn meisjes het lekker vinden, verdwijnt in de winkelkar. Ook datgene waarvan ik het vermoeden heb. Gaat liefde immers niet door de maag? Aan de kassa schudt een dame van middelbare leeftijd me de hand. ‘You guys are so inspiring!’ roept ze enthousiast. ‘I’m volunteering at race day.’ Jaren geleden ruilde ze een Californisch eilandje voor The Big Island. Met een ‘shaka’ (hang loose handgebaar) neemt ze afscheid. Haar leeftijd heeft duidelijk geen grip op haar.

Mijn fietstraining met Tine Deckers moet ik aan mijn neus laten voorbij gaan. Mijn dure speelgoed staat hier immers nog waardeloos geparkeerd met de niet-werkende DI2. David Hermans, hurry up! Ik mis je … en mijn fiets!

Nadien heerlijk de voeten in het zand bij Huggo’s On The Rocks. Bijpraten met Tine Deckers en Tin Geysels. En wie Huggo’s zegt, denkt onmiddellijk aan Bob Babbitt. Niet veel later worden er voor 3athlon.be enkele vragen op miss Nice afgevuurd. Goed gelachen!

Of ik bijna niet meer train de rest van de week!? Het komende weekend trekken we terug even door. Het lachen zal ons dan wel vergaan. Nog een veel te kort terrasje met Tomas en Filip. De koelkast in de condominium waar de rest van de familie zal verblijven, dient immers gevuld.

Bij zonsondergang wordt er een laatste keer met ons drieën gegeten. Foto’s van de laatste Hawaii met mijn meisjes passeren nog eens het computerscherm. Het kan nu niet snel genoeg richting luchthaven gaan!

 

Bekijk gerust ook nog het onderstaande interview met Danny Van Rompaey voor 3athlon.be.