Select Page

It’s Aloha Friday, no work till Monday! Niet in mijn geval. Zaterdag en zondag zullen juist loodzwaar zijn. Deze vrijdag kondigt zich rustig aan. Het vraagt om het dragen van een typische casual Hawaiian outfit. Maar eerst gewoon een Z3ROD-zwembroek.

Heb immers afgesproken met Annick Van Kerckhove om zeven uur. Zou dus om 8 uur klaar zijn met mijn 3500m lange/korte zeezwem en thuiskomen in Alii Cove rond 8u30. Eerst een babbel met Michelle Vesterby en Maja Stage Nielsen. Danish Dynamite! Vervolgens de oceaan in richting keerpunt ironmanparcours. Annick maakt er me nog eens attent op hoe mooi het hier wel zwemmen is. We zijn niet alleen in het aquarium. Een boot komt en dropt een lading ‘snorkelaars’ in het water. Plots zwemmen er 2 dolfijnen onder me door. De eerste reflex is meteen Annick in de arm te knijpen. Zie ik het immers wel goed? ‘t Is écht. Rondom ons zien we op verschillende plaatsen rugvinnen opduiken. Dit is zó cool. De boten verwijderen zich, de dolfijnen jammer genoeg ook.

Uiteindelijk ben ik pas rond 9u30 terug thuis. ‘Time spent with dolphins is worth every second’. Met familie nóg meer. Hawaiiaans hemd aan breakfast in de Daylight Mind Coffee Company. Ik volg Hans Cleemput zijn suggestie en bestel de Puna Kine Benedict. ‘Spinach, heirloom tomato, avo smash, poached eggs, Hollandaise and country patatoes’, dat kan niet slecht zijn. Neen, ‘t is heerlijk en dan heb ik nog allerlei lekkers vanop de kaart aan mij moeten laten voorbij gaan. Dat hou ik wel voor als de héle familie volgende week eindelijk compleet is!

In de namiddag was het enkel nog rusten en genieten (nu ja!?) van een massage. Was duidelijk nodig. Toen ik bij de fysio buiten stapte, stopte een volkomen vreemde me nog 4 heerlijke avocado’s toe. Dit eiland is zo genereus.

Dat zal ik de komende 2 dagen ook mogen zijn met m’n krachten;-)

Tenslotte hang ik nog rond op de sportvelden rond het zwembad en het oude vliegveld. Het is er een gezellige drukte. Soccer, american football, honkbal, frisbee, cheerleading, … Geen triatleet te zien.

In de verte klinkt het sein van een stoomfluit. Een cruise vaart de horizon tegemoet. Daar wacht al een nieuwe dag. Mij enkel nog scampi’s, heel veel scampi’s. Welterusten.