Select Page

‘We are young ft. Janelle Monáe’ van ‘Fun.’ schalde door de speakers van Lulu’s Bar in Kailua-Kona. De lichten waren aangegaan en de buitenwipper verzocht iedereen beleefd, maar toch dwingend terug naar huis te keren. Maar, in tegenstelling tot 2 dagen eerder, wilden we nu niet ‘vlug binnen zijn’. Het was een avond in oktober 2012 die 100 jaar zou moeten duren. Want, ‘Tonight, we are young. So let’s set the world on fire. We can burn brighter, than the sun.’ Daar stonden we met de vele Belgen. Frederik Van Lierde 3de geworden, met 5 Belgische pro’s in top-20, verschillende wereldtitels bij de age-groupers en sterk in de breedte. ‘Bangelijk!’

Toch ‘buitengekeerd’ daagde mijn besef dat dit gevoel nooit nog hetzelfde zou zijn. Fysiek en mentaal topfit, ‘the time of my life’. Met een dubbel gevoel keerde ik terug naar Ali’i Cove.

Mijn conditie verdween, maar het lied bleef uitdagend uit boxen komen op de meest uiteenlopende en onmogelijke plaatsen.

Nu, 6 jaar later, werk ik terug keihard om enig niveau te halen. En de momenten dat ‘de goesting’ even zoek is, dan is daar ‘Fun.’ met ‘We are young’.

Zo straf als in 2012 zal ik niet meer presteren, maar hopelijk mag ik in Hawaii dat ‘sterke gevoel’ nog eens 1 keer beleven.

‘De Belgen van toen’ zijn trouwens opnieuw van de partij: Frederik Van Lierde, Bart Aernouts, Tine Deckers, Stijn Veldeman, Stefaan Veldeman, Stefanie Adam, … Kijk ernaar uit om samen met hen opnieuw die magische race en al wat eromheen hangt ten volle te beleven.

‘So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight’